På grund av sent återbud söker 

WHITE MAGIC´S ARNOLD LAYNE 4 mån, lämpligt hem.

Far till valparna är:

ISLANDDOGS FAUST FOR WHITE MAGIC. Reg. nr. SE59643/2012. "Zaran"

Mor till valparna är:

Emmy. Reg. nr. SE12549/2017. Född 20160501.

"Emma"

Emma som valp. Nu som vuxen har hon fortfarande kvar sin sunda kroppsbyggning.

Information

Båda föräldrarna finns här hemma och kan ses vid evt. besök. Pappa Zaran (White Magic´s Faust For White Magic) är en mycket lugn och stabil hund. Han har ett härligt temperament och är som en Pyrenéerhund när den är som bäst! En riktig soffpotatis till vardags, men absolut med vaktinstinkterna intakta. De plockas fram vid behov, och det med råge. Annars är han mycket lätt att ha med sig överallt. Ja det märks kanske att jag tycker att han är den trevligaste Pyrenéern jag har haft förmånen att äga. D.v.s.av alla de Pyrenéerhundar  jag haft under mina 41 år med rasen!

 

Mamma Emma (Emmy) är också en härlig hund. Lite livligare än Zaran och en hund med en mycket stark

flocktillhörighet. Hon är allra helst med där det händer något och är nyfiken av naturen. Finns i regel i närheten av matte för att se vad som händer.

 

Zaran är utställd mycket sparsamt. Han har vunnit ett cert nu i vuxen ålder. Han är en mycket stor och kraftig Pyrenéerhane och har därför behövt tid att växa på sig och bli "färdig" i kroppen. Mamma Emma har inte ställts ut i vuxen ålder, men dock på valputställning i Hässleholm. Av 7 stycken Pyrenéervalpar blev hon Bäst i Rasen och även utplockad i gruppen.

Inavelsgrad i denna kull är endast på 0,8%!

Våra hundar lever som familjehundar med allt vad det innebär. De är därför socialiserade med både människor, hundar och katter. De första veckorna tillbringar valparna (med mamma Emma) i sovrummet och stor klädkammare i anslutning till sovrummet. De övervakas noga, för att se till att de har det så bra som möjligt. Vid c.a 3-4 veckors ålder vistas de i en valphage i vardagsrummet på dagtid. Naturligtvis springer de ibland också fritt i huset, under uppsyn.

En valp kostar 14.000 kr. Då är den avmaskad, valpkullsförsäkrad, registrerad i Svenska Kennelklubben, vaccinerad, id-märkt och veterinärvårdsbesiktigad! Valparna är leveransklara d. 13/11-18.

Pappa Zaran har redan lämnat två kullar valpar efter sig. Den ena på Levanims kennel med SUCH Levanims Schandell. Det blev 12 valpar i denna kull!. 10 stycken är nu Höftledsröntgade med utmärkt resultat.

Den andra kullen här på White Magic´s Kennel. Den andra kullen var med samma tik som i den nuvarande kullen. Men i den förra kullen blev det endast 4 valpar. Därför har vi valt att göra om kombinationen och för att valparna blev väldigt bra förra gången. Vi kommer att behålla minst en valp själv denna gång.

Pappa och mamma framför 11 av sina valpar. Zaran är hunden längst fram till vänster. Copyright: Foto: Oded Jungman.

Sammanfattning av nu röntgade hundar i denna kull, gällande höftledsstatus.